Легендарният рок китарист и основател на групата Ван Хален - Еди ван

...
Легендарният рок китарист и основател на групата Ван Хален - Еди ван
Коментари Харесай

Почина легендарният китарист Еди ван Хален

Легендарният рок китарист и създател на групата " Ван Хален "  - Еди ван Хален, умря след дълга борба с рак на гърлото. Това заяви синът му Волфганг в " Туитър ", който е бил край татко си в последните мигове от живота му - дружно със брачната половинка на Еди - Джани, и брат му Алекс. 

От болничното заведение разясниха, че 65-годишният Ван Хален е имал разсейки в мозъка, което в действителност е довело до съдбовния край. Китаристът се бори с подлата болест повече от десетилетие. 

Еди, чието цяло име бе Едуард Лодевейк ван Хален, и брат му Алекс бяха в основата на бандата, през която минаха вокалисти като Дейвид Лий Рот и Сами Хагър. Братята Ван Хален участват във всичките ѝ 12 студийни албума, записани в продължение на над 40 години. И двамата са родени в Нидерландия, само че фамилията им се мести в Съединени американски щати, до момента в който са още деца. Още първият едноименен албум на " Ван Хален "  се трансформира в един от най-успешните записи в историята, а групата остава една от най-успешните по продажби в Щатите и до момента.

Еди Ван Хален е считан за един от най-великите китаристи на всички времена: сп. " Тотал гитар " го слага на 4-то място в своя Топ 100, а " Ролинг Стоунс " му отрежда 8-о място в класацията си. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР